Olika extremsporter i världen

Sport och träning pratas det mycket om i världen idag, de flesta som utövar någon sport gör det för att det ligger i deras intresse och de har det som en hobby. Men sport är inte bara ett intresse utan det är också bra för hälsan. För att man ska må bra så måste man anstränga kroppen, vilket låter konstigt, men det resulterar i en bättre hälsa och starkare muskler. Man bygger också på konditionen så at man orkar mer och får mer energi. Men det kan vara svårt att veta vilken sport man ska utöva, för det finns så otroligt många sporter att välja bland, dessutom finns det så många extrema sporter att man bävar lite för att testa, men folk gör det ändå, trots riskerna som finns. Men det sägs att när man väl fått igång adrenalinet, så kan man inte sluta, det blir som något sorts beroende. Några av de mest extrema sporter som finns i världen är bergsdykning, bungyjump, motorcross, tjurrusning, big-wave surfing, hajburdykning, forsränning och skydiving.

Bergsdykning

Precis som namnet lyder, så dyker man från ett berg när man utövar denna extrema sport, det är ofta mycket höga klippor som kan vara uppåt 25 meter höga, som man hoppar ifrån. Det är en extremt farlig sport, men många får definitivt igång adrenalinet och när man väl har hoppat en gång, suktar man ofta att hoppa en gång till. Men det krävs en del mod och disciplin att hoppa första gången.

Tjurrusning

Tjurrusning är en extremt farlig och speciell sport, man springer alltså ett lopp med tjurar bakom sig. Det är dock ingen vanlig sport och det är inget som många gärna testar på. Men sporten är väldigt vanlig i Spanien, där den också kommer ifrån. Det är alltså ett lopp som man springer, ett lopp på 800 meter och efter sig jagas man av vildsinta tjurar. Det har förekommit dödsfall i denna extrema sport och det är förmodligen därför den inte är så populär i övriga delar av världen.

Hajburdykning

Även denna sport är extremt farlig och man hör på namnet vad sporten innebär, man placerar sig alltså i en bur och sänks ner djupt i havet för att komma nära hajar. Även denna en mycket udda och speciell sport och extremt farlig. Hajarna simmar ofta runt buren och kan en del gånger också vara aggressiva. Men man får en chans att studera hajar på nära håll samt att man får vara långt ner på havets botten som också är en väldigt vacker och spännande upplevelse.

Bungyjump

Bungyjump har lockat en del människor genom åren och det är faktiskt väldigt många som testar på denna extrema sport idag. När man hoppar bungyjump så kastar man sig ut från till exempel en klippa med en lina runt fötterna. Linan är av ett gummiband så att man studsar tillbaka upp i luften igen. Men människor har inte bara hoppat från klippor utan även från broar med mera som kan vara uppåt 300 meter höga, ingen har dock slagit det rekordet ännu.

Bungyjump