Tävlingen Tough Viking

Om man vill delta i något utmanande och krävande kommer tävlingen Tough Viking passa perfekt.

Denna tävling består av olika moment och hinder som alla innebär olika prövningar och stationer där man deltar i en grupp på fyra personer.  En annan sak som gör tävlingen väldigt unik i sitt sammanhang är att man kan delta både i Sverige och internationellt då den numera även anordnas i Finland och Ryssland.  Den första tävlingen i Sverige anordnades i Stockholm den 1 september 2013. Tävlingen hade då runt 4000 medlemmar och tog plats på området Gärdet. Nästkommande år kunde man också anmäla sig till Tough Viking i Göteborg och tävlingen där anordnades i Slottsskogen den 26 april.  Men vad är det egentligen som har fascinerat folk vad gäller denna tävlingen och vilka är de mest händelserika och uppmärksammade punkterna i deras historia sedan de startade upp år 2013 i Stockholm?

Tough Viking som en internationell tävling

Efter den första omgången av Tough Viking som tog plats på Gärdet i Stockholm fick både resten av Sverige och omvärlden upp ögonen för denna krävande tävling. Nästa år deltog därför även Finland i Tough Viking och anordnade den första omgången av Tough Viking utomlands i Helsingfors den 6 september 2014 där den hade många hängivna deltagare. Där har den sedan anordnats varje år sedan 2014.  Ryssland var inte heller sena med att följa med i denna nu internationella tävling. År 2015 valde man att anordna Tough Viking i Luzhniki den 25 Juli och även där var intresset för denna intensiva löptävling stor. För varje år växer sig intresset för tävlingen större och större och utvecklas ständigt för att locka fler deltagare och besökare.

Tough Viking i Sverige

Tävlingen Tough Viking startades upp i Sverige och har såklart de flesta deltagarna på de platser som tävlingen anordnas i Sverige. Den första tävlingen var i Stockholm men sedan dess kan man också anmäla sig att delta i Malmö och Göteborg. Men oavsett vilken av platserna som man anmäler sig till så anordnas de under perioden april-september för att man som deltagare ska få det bästa väderförhållandena. Då tävlingen är väldigt krävande och då kräver en hel del erfarenhet, bra kondition och starkt psyke är den endast öppen för personer som har fyllt 18 år. Man anmäler sig i lag om fyra och tävlingen består sedan av flera moment som ska testa kamratskap, samarbetsvilja och uthållighet. Det är väldigt populärt att företag eller organisationer anmäler sig för att de anställda ska få en bättre sammanhållning och bli bättre på att klara av jobbets alla utmaningar.
Tävlingsbanan består oftast av en 8 km lång löpsträcka dock är tävlingarna på Gärdet i Stockholm längre på 15 km och i Malmö är sträckan 10 km istället för 8 km. Samtliga tävlingar har sportvarumärket Reebok som arrangör och är en spännande utmaning om man vill ha någonting att träna för. Att anmäla sig själv och en grupp av vänner eller kollegor är ett effektivt sätt att hitta motivation för sin träning och testa sina gränser vad gäller kondition, styrka och uthållighet.